0

Híres óriásplakátok, amiket nem lehet nem észrevenni


Egy óriásplakát elsődleges feladata felkelteni a célközönség figyelmét, majd pedig direkt vagy indirekt módon a vásárlás irányába terelni a potenciális érdeklődőket. Ehhez minőségi anyagokra, gondos kivitelezésre, valamint nem kevés kreativitásra van szükség. A cikkben híres példákat szedtünk össze a nagyvilágból olyan óriásplakátokra, amelyek maradandó élményt nyújtanak minden arra járónak.

Kreatív fogkrém hirdetés Indonéziából

Naná, hogy olyan fogkrémet szeretnénk vásárolni, aminek a használatától a fogaink olyan erősek lesznek, hogy bátran beleharaphatunk a keményebb falatokba is. Egy ilyen termékelőny szavakkal is körbeírható, kreatív óriásplakáttal viszont sokkal szemléletesebb lehet. Aki csak egyszer is látja ezt a hirdetést, minden bizonnyal nehezen felejti el. Így az indonézek lakosság a legerősebb fogkrém kifejezés hallatán minden bizonnyal a „Formula” márkanévre asszociál.

fogkrém.jpg

Amikor egyenesen az óriásplakáton keresztül vezet az országút

Azt nem tudjuk biztosan, hogy a lent látható ötletes megoldás még mindig kint van-e az egyik osztrák hegyi autóút felett. Viszont afelől kétségünk sem lehet, hogy az elhelyezés telitalálatnak bizonyult. Merthogy egy offline hirdetés sikere nemcsak a design elemeken, a szövegezésen vagy a koncepción alapul. Legalább ekkora gondot kell fordítani magára a helyre is. Ideális esetben pontosan a célközönséget szólítjuk meg, ahogy azt ennél az esetnél is remekül csinálták.

ország.jpg

Amikor kizárólag a figyelem megragadása a cél

Vitathatatlan, hogy egy óriásplakátnak első körben meg kell ragadnia a célközönség figyelmét. A lent látható poént a Subway még idejében sütötte el, ezért a kampány pozitív fogadtatásban részesült. Ugyanakkor az ilyen jellegű próbálozások vékony jégnek számítanak. Érdemes ugyanis elkerülni, hogy a fogyasztó átverje érezze magát. Egy kültéri vagy beltéri plakát kialakításakor célszerű tehát arra törekedni, hogy a cím és a tartalom szinergiában álljon egymással.

figyelem.jpg

Amikor a kreativitás minden képzeletet felülmúl

A „minden idők egyik legemlékezetesebb óriásplakátjai” versenyen minden bizonnyal kedvező esélyekkel indulna a most következő kompozíció. Talán némileg meglepő, de egy biztosításokkal foglalkozó céghez kapcsolódik. Persze szükség is van némi pluszra, hogyha az ember egy teljesen hétköznapi, unalomig ismételt iparágban mozog. A projekt költségvetése valószínűleg egészen borsos összegnél állhatott meg. Ugyanakkor, ha az ismertség elérése volt a cél, akkor a próbálkozásért jár a képzeletbeli pirospont.

kreativitás.jpg

Amikor az óriásplakát a célközönség asszociációjára épít

Vajon kitaláljuk-e, hogy a lenti plakát melyik ismert brandhez tartozik? Csak nyugodtan, tippelni szabad. Ha megvolt a tippelés, akkor eláruljuk, hogy a KFC-ről van szó. Ha eddig nem, akkor mostanra minden bizonnyal eszünkbe jutottak a finom csirkefalatok. Hogy szerencsés-e mindezt egy versenyautó kipufogójából távozó füsttel ábrázolni? Ezt inkább mindenki döntse el magában.

óriás.jpg

Amikor a célcsoport érzelmeire kívánunk hatni

Hogyha van bármilyen kötődésünk a német autókhoz, akkor az alábbi kompozíció valamilyen érzelmet ki fog váltani belőlünk. Akár az Audi, akár a BMW oldalán, de a hirdetés bevon minket a képzeletbeli sakkjátszmába. Az alkotóknak pedig minden bizonnyal csakis ez volt a célja. Még az sincs éppenséggel kizárva, hogy a nagy világmárkák előzetesen nem beszéltek össze.

célcsoport.jpg

Az óriásplakát tartós eredményeket hozó marketing eszköznek bizonyulhat

Természetesen nem kell ahhoz világra szóló, extrán kreatív és high-tech megoldásokkal kirukkolni, hogy egy óriásplakát betöltse a maga funkcióját. A kifogástalan minőségű kivitelezés ugyanakkor elengedhetetlen a tartós végeredményhez. Akár kültéri, akár beltéri óriásplakát beszerzését és kihelyezése van tervben, szívesen segítünk a megvalósításban.

Dátum: 2020.07.28