0

Autódekoráció és fóliázás a hibátlan fényezés érdekében


Autódekorációs megoldást keresel akár esztétikai, akár a fényezés védelmével kapcsolatos megfontolásból? Legyen a célod bármelyik, a cikkben mutatjuk rá a leginkább javasolt megoldást. Elmondjuk, hogy melyik opcióból milyen előnyök származnak, és nagyjából milyen hosszú élettartamot várhatsz tőlük a javasolt használat mellett.

A teljes autófóliázás legfontosabb előnyei

Amikor egy autónál teljes fóliázás történik, akkor az elsődleges motiváció nem feltétlenül a dekoráció, vagy a reklám. A teljes fóliázással ugyanis a gépjármű eredeti fényezését lehet megóvni a különféle mechanikai sérülésektől. A művelet legfeljebb 2-3 nap alatt kész is van. Ráadásul a fóliázás tartós végeredménnyel is jár, hiszen legalább nyolc vagy tíz éven át védeni fogja az autó eredeti színét. A fólia állagának megvédéséhez persze az autót nem szabad mosóba vinni vagy gőzborotvával mosni, csak a nagy nyomású kézi mosó alkalmazása javasolt.

A sokak által előnyben részesített karbonfólia alkalmazása

A karbonfólia töretlen népszerűsége nem a véletlen műve, hiszen az anyag nagyszerűen megállja a helyét az autók teljes mértékű, vagy akár részleges fóliázásához is. Strapabíró anyagról beszélhetünk ugyanis, ami az eredeti karbon anyagra megszólalásig hasonlít. A karbonfólia pozitív tulajdonságainak hála akár a kocsi bármelyik felületén alkalmazható, a lehetséges design megoldásoknak pedig szinte csak a képzelőerő szab határt. Az előzetes egyeztetések során bőven lehet kérni ötleteket is, hogy a kivitelezésből a legtöbbet sikerüljön kihozni.

Amikor a céges autó dekorálása történik

Értelemszerűen a vállalati autók reklámcélú matricázásakor és dekorálásakor az elsődleges cél, hogy a kialakított design kellően tartós legyen. Ha nem szeretnéd, hogy az autóra vagy a furgonra felrakott fólia hamar kifakuljon, akkor érdemes nyomtatott fóliát választani. A nyomtatott fóliát ugyanis UV álló réteggel laminálni is szokták, ennek köszönhetően tovább képes megőrizni az élénk mivoltát. Persze nem feltétlenül kell hosszú távban gondolkodnod, ha az aktuális céljaid mást kívánnak meg. Merthogy szükség esetén kérheted az időszakos matricák készítését is. Ezek a változatok tökéletesen alkalmasak lehetnek abban az esetben, hogyha egy-egy promóció, illetve fontosabb esemény promotálásáról van éppenséggel szó.

A kavicsvédő fólia alkalmazásából fakadó előnyök

Amennyiben viszonylag sokat használod az autód, akkor pontosan tudod, mennyi problémát tud okozni a kavicsfelverődés. Sokszor semmit sem tehetsz a kivédés érdekében, a fényezés pedig komolyan megsínyli a felverődő kövek mechanikai hatását. Hogyha kavicsvédő fóliát rakatsz az autóra, azzal proaktívan előzheted meg a nemkívánatos kellemetlenségeket. De a kocsid nemcsak az országúton és az autópályán lesz védve a felverődéstől. A parkolásnál is biztosítja a védelmet a csomagtartó összekarcolásától és a küszöbök lerugdosásától, illetve beszálláskor kilincs alatti köröm okozta karcolástól. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy a gépjárművet hogyan készíted fel a kiemelt fontosságú fóliázásra.

Hogyan érdemes felkészítened az autód a dekorálásra?

Legyen szó éppenséggel teljes fóliázásról, reklámcélú matricázásról vagy kavicsvédő fólia alkalmazásáról, az autót előzetesen mindig le kell mosni. Másként a rajta maradt por hatására nem lesz tökéletes a felrakott fólia tapadása. Amikor a munkálat elkészült, a fóliázás ideális esetben hosszú éveken át tartani fogja az állagát. Ehhez persze szükség lesz arra is, hogy a mosást csakis a normál magasnyomású készülék segítségével végezd. Amennyiben bármelyik autódekorációs megoldásunk felkeltette az érdeklődésed, akkor kérd az ajánlatunkat a honlapunkon.

Dátum: 2020.07.28